Pressalit krijgt lof toegezwaaid op het internationale designpodium

Met de toiletzitting Sway D wint het Jutlandse Pressalit de felbegeerde internationale onderscheiding van de designbranche, de Red Dot Award: Product Design 2016.

Pressalit, de Deense producent van toiletzittingen, heeft tegenwoordig reden tot blijdschap. De designwereld heeft namelijk iets alledaags als een toiletzitting en een stukje design van wereldklasse aan elkaar gelijkgesteld. Dat voelt goed voor de algemeen directeur van het bedrijf, die juist de wens heeft om van de toiletzitting het middelpunt van de badkamer te maken. 

”Bij Pressalit werken we onafgebroken aan het creëren van een goed en functioneel design. De toiletzitting vormt een natuurlijk onderdeel van de inrichting van de woning – een statement dat blijk geeft van begrip voor design. De Sway D krijgt erkenning met de prestigieuze Red Dot Award: Product Design 2016 – en daarmee is onze missie in die zin geslaagd”, klinkt het vol trots uit de mond van de algemeen directeur van Pressalit, Kim Boyter.  

Door het oog van de naald en de spijker op zijn kop

5214 producten, 57 landen en een jury die bestaat uit 41 designexperts uit de hele wereld. Zo luiden de voorwaarden voor de keiharde strijd. Met andere woorden, er zijn er niet veel die kunnen pochen met een Red Dot Award. De eisen aan innovatie, kwaliteit en functionaliteit zijn buitengewoon hoog.

”Wij hebben gewonnen. Natuurlijk zijn we trots. En trots op iedereen die heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de SWAY D, niet in de laatste plaats onze eigen ontwerper, Lars Herold. Zijn gevoel voor strak ontwerp, functionaliteit en gestroomlijnde elegantie heeft geresulteerd in een Noord-Europese toiletzitting met lichte en zuivere lijnen. Een smaakvolle, decoratieve en comfortabele toiletzitting met curves die gewoon een must-have is voor de design-geörienteerde consument. Vele uren vormgeving worden nu beloond met de grootste erkenning die je je kunt wensen. En dat is zeer verdiend!”, aldus Kim Boyter. 

Een geraffineerde blikvanger

Aan de zijkanten van de SWAY D zit een bijzonder snufje in de vorm van het nieuwe merk-embleem van Pressalit. Dit embleem is het garantiestempel voor een uniek Scandinavisch kwaliteitsproduct, dat is gecreëerd op basis van een 60-jarige designgeschiedenis. Het embleem van roestvrij staal is getekend, zodat het zowel licht als schaduw vangt. En op die manier wordt het een klein, levend element in de badkamer.

”De SWAY D is ontworpen voor de kieskeurige minimalist. Daarom sprak het voor zich om een geraffineerde blikvanger op te nemen in het ontwerp. Het embleem heeft een mix van convexe en concave vlakken gekregen, die voor een fijn spel met het licht zorgt.  De hoge kwaliteit van slijpen en graveren onderstreept de compromisloze kijk op kwaliteit van Pressalit ”, aldus Lars Herold. 


Pressalit op de rode loper

4 juli 2016 wordt een dag, die men bij Pressalit niet snel zal vergeten. Het hoogtepunt na maanden gespannen wachten. Het wordt een glamourvolle én drukbezochte prijsuitreiking. Om en nabij 1200 gasten zullen applaudisseren wanneer het team van Pressalit de trofee in ontvangst zal nemen in het Red Dot Award Design Museum in het Duitse Essen. Hier zal de Sway D samen met de overige winnaars in een speciale vierweekse expositie na de prijsuitreiking tentoongesteld worden. Daarna wordt hij ondergebracht in de permanente expositie – de grootste collectie ter wereld van hedendaags design, die elk jaar wordt bezocht door meer dan 150.000 designgeïnteresseerde gasten. 

Productinformatie

De Pressalit SWAY D is onder andere geschikt voor de Sphinx 300 en 345 en de Keramag Icon en Renova Nr. 1 en heeft soft-close en lift-off. De zitting is verkrijgbaar in zwart en wit en wordt geleverd met 10 jaar garantie.

Feiten over Pressalit

  • Pressalit Seats is een van de twee bedrijfstakken van Pressalit A/S. De andere is Pressalit Care, dat keuken- en badkameroplossingen levert aan mensen met een fysieke beperking.
  • Het productassortiment omvat toiletzittingen in circa 100 verschillende modellen en 48 verschillende kleurvarianten.
  • Pressalit A/S is een Deense vennootschap die voor 100 procent privé-eigendom is van Kim en Dan Boyter. In 1954 werd Pressalit A/S opgericht in Ry, waar de productie en het hoofdkantoor van het bedrijf nog altijd zijn gevestigd. 
  • Daarnaast heeft het eigen dochterondernemingen in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Noorwegen en de VS. Pressalit A/S is vertegenwoordigd op circa 45 markten.

 

Voor meer informatie: 

Lene Lindstrøm Olsen, Marketing & Innovation Manager
Telefoon: +45 87 88 8756
Mail: lel@pressalit.com / Web: www.pressalit.com

 

$name

$name